Sobre Néstor

Amb un radio-cassete de dos platines vaig començar a fer les meues primeres maquetes amb les meues primeres cançons.

El primer  bolo va ser tocant la guitarra eléctrica en Bacilos Transparentes, clarament influenciats per la movida madrilenya.

Després amb Bajo Nocturno, grup més “modernet” amb influències d’U2, Chameleons i altres del’època. En eixe grup feia de guitarrista i compositor. Com a curiositat en Bajo Nocturno vaig fer amistat, que encara dura, amb Joansa Maravilla, perro viejo de la farándula folc a a Valencia, i a Benjamin Sanchis, conegut per Benja, reputat tècnic de sò i gerent d’Audionet.  Es desfà el grup i naix un altre La Espina de Hebe, tipus Police, baix  ( Benja) , batería ( Joansa Maravilla) i el menda tocava la guitarra elèctrica, cantava i composava els temes.

A partir de la desfeta d’aquest grup m’aficione a la guitarra clàssica i comence a funcionar com a cantautor. Amb Joansa Maravilla i Mara Aranda fem un grup amb temes meus que es diu Mi bolsillo junto al mar,so de guitarres acústiques i veus.  Açò desimbocarà en la creació del grup Cendraires, bàsic en la meua historia musical.

Després de varios anys i amb la dissolució del grup, forme part d’una manera tangencial als inicis de L’ham de foc, guitarrista de Calabruix, compose música per acompanyar recitals de poesía fets pel grup poètic Argila de l’Aire, …activitats varies pròpies d’un músic que no para.

Posteriorment cree el grup La corda fluixa, amb Efren López, Bernat Pellicer i Josep Maravilla. Grup entranyable i de vida efímera amb un formació de guitarres acústiques, clàssiques, mandola, mandolina i baix acústic.

Mentrestant també toque el baix amb un grup de rock de Carcaixent, Riff-Raff, i també vaig composant per acompanyar poesies, tant d’Argila de l’Aire, espectacle Poemes Solidaris, com del grup de recitació poética d’Algemesí, Confiteor, amb espectacles com Tres Poetres, La Terra i el Goig i El Mural.

També un grup de vida efímera, amb un repertori tradicional però amb una nova perspectiva va ser Algemir, format per Marian Escrivà a la veu, Joansa Maravilla a la percussió, mandolina i altres, i jo mateix en la guitarra i als cors.

Participe com a cantant en el grup Aljub, també de repertori tradicional amb arranjaments buscant i participant de la música del mediterrani oriental.

Darrerament  he participat amb el grup Carraixet en la seua etapa actual, i com a baixista amb Marius Asensi i 21 grams.

Espentat pel meu interés de conéixer la nostra música d’arrel de primera ma m’apunte a la rondalla de El Trencall, grup de danses de Carlet, tocant el llaüt. En una de les actuacions conec a Pepe Botifarra, i ens fem amics eixe cap de semana.

Portava endavant en eixe moment un projecte anomenat Rondallers, consistent en fer repertori tradicional de grup de danses però alliberant-lo del ball, i així poder experimentar amb eixa música amb més llibertat. Una xicoteta mostra d’açò ha quedat enregistrada al meu primer disc en solitari Sentit.

Aquest apropament al repertori tradicional i la bona química amb Pepe fa que li produisca el seu primer disc Si em pose a cantar cançons, on pose en pràctica aquestes idees d’experimentar.

Arrel d’aquests disc Carles Denia sap de mi i em convida a participar en el seu projecte també de repertori tradicional i amb intenció refrescant i renovadora, Tan alta com va la lluna.

En juliol de 2010 un segon disc Amor de Terra, un passejet emotiu entre el paisatge i la vida.

Entre 2012 i 2013 produisc els disc del músic Chilé afincat a Altea Rubén Suarez Pugem amb globus, basat en poemes infantils de Dolors Pellicer.

I ara, 2014 , pose en marxa un nou disc TRES, amb una formació de trio i enregistrat en directe, que aposta per la sinceritat sonora, gravat en directe en formació de trio, amb Josep Pérez a la bateria i cors, i Pere Ródenas al baix i cors.